Woensdag 27 juni heeft ONS Voorschoten haar zes wekelijks spreekuur gehouden. Het thema was de nieuwbouwwijk Starrenburg III. Velen wisten de weg naar het gebouw van Scouting Leif Erikson te vinden. Ons Voorschoten spreekt van een geslaagde bijeenkomst en stelt vast dat het houden van spreekuren in de wijk een groot succes is.

Naar verwachting worden de eerste werkzaamheden voor Starenburg III die met de bouw van woningen te maken hebben eind 2019 gestart. Vele aanwezigen hebben behoefte om te weten wat er gaat gebeuren in hun ‘achtertuin’. ‘Ze missen informatie is het gevoel. Dat vraagt van de gemeente en de projectontwikkelaars actie’ zegt Hans van der Elst, fractie voorzitter van ONS Voorschoten. Laten we leren van het bouwproject ‘Het Arsenaal’ aan de Leidseweg Noord en heel actief communiceren waar we mee bezig zijn.

De vragen van de bezoekers gingen in eerste instantie over de bouwideeën die er leven. Er komen ruim 300 woningen en de wijk krijgt een ‘dorps karakter’. Daar staat inmiddels informatie over op de website van de gemeente. Veel aandacht wordt gevraagd voor de periode tijdens de bouw.

Leg een bouwweg aan, die niet door Starrenburg II loopt, maar direct aansluit op de Veurseweg. De Zuiderzichtlaan leent zich niet voor zwaar verkeer (smal en parkeermogelijkheden in de wijk zijn al beperk) en de fietsroute naar de school De Vos moet niet extra belast worden. ONS Voorschoten is het daarmee eens en gaat hierover met het college in gesprek. Ook de vraag waar de bouwketen komen te staan vinden de omwonenden belangrijk.

Een bewoner van het appartementencomplex De Vossenburgh stelde de interessante vraag of (delen van) Starrenburg II kunnen meeliften met de ontwikkelingen rond gasloos bouwen en de toepassing van duurzame energie. Een goed punt, waar de gemeente zich hard voor zou moeten maken. Samen optrekken kan kostenbesparend werken. ONS Voorschoten pakt de suggestie graag op en verwacht daar steun voor in de gemeenteraad.

Verder kwam aan de orde het gebruik en het succes van het milieuparkje aan de Rouwkooplaan. Succes kent vele kanten en één daarvan is, dat de containers gauw vol zijn en mensen hun afval naast de containers plaatsen. Eerder en vaker legen is het verzoek!

Ook de vliegbewegingen vragen aandacht: de indruk is, dat er de laatste tijd lager gevlogen wordt. Kan de gemeente daar aandacht voor vragen? Tijdens de vergadering van de Commissie Mens en Samenleving heeft ONS Voorschoten dat bij het college aangekaart. De partij constateert dat hier vaker opmerkingen over gemaakt worden.

Het volgende spreekuur is op woensdag 19 september.

Pin It